domingo, 17 de noviembre de 2013

Accion Tortosa - Bankia

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) a les Terres de l'Ebre ha realitzat aquest dijous al matí, junt amb més d'un centenar d'activistes de la Pah Baix Penedes, Garraf, Tarragona, Vilafranca, Reus, i altres plataformes del territori català entre altres,  una ocupació de les dues oficines de Bankia a Tortosa, que només ha finalitzat quan ha pogut aconseguir que un interlocutor autoritzat de l'entitat financera s'ha compromès a estudiar els setze casos d'hipoteques pendents de desnonament. A més, també s'ha compromès a desplaçar-se puntualment a les Terres de l'Ebre quan la situació ho requereixi. Amb l'acció d'aquest dijous, el moviment social volia forçar Bankia perquè designés un representant per negociar davant l'imminent tancament de les oficines a les Terres de l'Ebre la setmana vinent que obligaria els afectats a desplaçar-se a Tarragona.

Després de la reunió mantinguda amb l'interlocutor de Bankia, que s'ha traslladat des de Tarragona aquest mateix migdia, el centenar d'activistes de la PAH -vinguts de nou plataformes de la zona sud de Catalunya- ha acabat abandonant les dues sucursals en considerar que havien aconseguit els objectius que s'havien marcat. "Hem aconseguit que hi hagués un interlocutor, que es personés físicament i que sapiguem cara a cara qui són i amb qui estem intentant negociar"; ha explicat la portaveu de la PAH a les Terres de l'Ebre, Txell Teruel.

L'anunci de tancament de totes les oficines al territori la setmana vinent, mantenint obertes únicament dues a Tarragona ciutat, havia incrementat la preocupació dels afectats. Durant la trobada, el representant bancari ha facilitat informació de contacte als representants de la Plataforma amb el compromís d'"intentar resoldre" els setze casos de desnonament hipotecari que executa Bankia i desplaçar-se puntualment fins al territori per motius concrets. "Quan nosaltres ho necessitéssim ells baixarien i faríem una reunió per a tots els afectats", ha aclarit Teruel. Seria entre un i dos cops al mes.

De moment, la PAH i el representant de Bankia han acordat tornar a trobar-se el pròxim dijous a Tortosa per tractar els setze casos de setze famílies, una de les quals amb un desnonament fixat pel 20 de desembre. Els activistes han posat ja sobre la taula de l'entitat financera aquest cas, que afecta una família de l'Aldea -un matrimoni i tres fills, un dels quals malalt-, i han avisat que actuaran decididament per evitar el desnonament. "Si no aturem el desnonament, continuarem fent accions contra Bankia, encara que no tinguin oficines aquí", ha avisat. - 

Fuente: marfanta.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario