jueves, 14 de febrero de 2013

#16F Manifestació

Pel dret a l’habitatge. Contra el genocidi financer, assenyalem als responsables i exigim dació en pagament retroactiva, lloguer social i stop desnonaments ja!

Avui continuem caminant per defensar i exigir el dret a l’habitatge, un dret fonamental sistemàticament vulnerat al nostre país. Les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca denunciem la situació dramàtica que viuen milers de famílies que no poden pagar la hipoteca o el lloguer i que es veuen desnonades o amenaçades de desnonament, víctimes d’un frau hipotecari generalitzat i de la vulneració del seu dret a un habitatge digne per part de les entitats financeres, amb l’aval del govern de torn.
420.000 execucions hipotecàries a l’Estat en els últims 6 anys i 220.000 desnonaments són intolerables.
Davant dels abusos de les entitats financeres -en gran mesura responsables de l’actual crisi econòmica- i la complicitat del Govern, que els dóna cobertura amb una llei injusta que fa recaure tota la responsabilitat sobre la part més vulnerable, mentre que destina milers de milions en ajudes públiques a la banca sense exigir cap contraprestació, les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca i la ciutadania mobilitzada han defensat el dret a l’habitatge i han posat sobre la taula les solucions per acabar amb aquesta estafa. Perquè no té sentit que els bancs acumulin milers de pisos buits mentre milers de famílies es queden al carrer.
Amb la Iniciativa Legislativa Popular hem esgotat tots els mecanismes que ens ofereix el sistema per canviar una llei injusta. Hem parlat amb ajuntaments, serveis socials i partits polítics. Ens hem mobilitzat. Hem aturat desnonaments i hem fet tot el que estava a les nostres mans per capgirar una situació d’injustícia social. Les demandes de la ILP són demandesde mínims: dació en pagament retroactiva, moratòria dels desnonaments i lloguer social en els milions d’habitatges buits que acumulen les mateixes entitats bancàries que s’han enriquit amb aquesta crisi. La ILP ha recollit més d’1 milió de signatures que se s’uneixen al clam popular que exigeix una solució justa i urgent a aquesta problemàtica. No volem “almoina” sinó unes lleis que garanteixin els drets socials, la igualtat i la dignitat. Però la ILP també és una manera d’exigir democràcia, una democràcia que ha d’estar en mans del poble i no del poder financer. Farts de mediocritat i cobdícia, de respostes buides i demagògia, exigim ser escoltats i participar.
La situació és greu i urgent. Ha costat la vida a gent i genera un patiment quotidià a milers d’afectades. No podem esperar durant mesos l’aprovació de la ILP, ni ens podem permetre que no s’aprovi. Les PAHs no ens quedarem amb els braços creuats mentre la ILP arriba al Congrés, no podem fer-ho.
Per això, des d’aquí fem una crida a tots el grups polítics a votar a favor de la ILP i a tramitar-la de manera urgent. Si no ho fan, els assenyalarem com a responsables del genocidi financer que estem patint, i hauran d’atenir-se a les conseqüències. Les PAHs incrementarem les accions de denúncia i desobediència civil enfront d’aquells que es neguin a aprovar la ILP i convidem a tota la ciutadania a sumar-s’hi.
Però no ens aturarem aquí. La nostra és una lluita pel dret a l’habitatge. Perquè els bancs acumulen milers de pisos buits mentre famílies i persones es troben al carrer. Perquè “com s’entén? Gent sense casa i cases sense gent”. Anunciem que, juntament amb la campanya d’assenyalament, s’intensificaran les campanyes de recuperació dels pisos buits en mans de les entitats financeres.
Pel dret a una segona oportunitat. Exigim dació en pagament retroactiva, lloguer social i stop desnonaments ja!
Pel dret a l’habitatge.
Sí Se Puede!

Font: http://pahbarcelona.org/mani-16f/


No hay comentarios:

Publicar un comentario